Kohti villejä reittejä: (rakkaus) seikkailu suomessa

Kirjoittanut vihjeitä

Paras seikkailumatka suomessa

Kaikki suomalaiset tietävät: kansallismaisemamme on maamme tärkein omaisuus ja yksi arvostetuimmista maailmassa. Mutta arvostammeko me sitä tarpeeksi? Helsingissä on kiva flirttailla naisten kanssa, mutta etkö haluaisi olla syrjäisessä mökissä keskellä metsää, järven rannalla elämäsi (tai sen hetkisen) naisen kanssa?

Kyllä varmaan.

Nuori maamme (bye bye Venäjä, bye bye Ruotsi) tarjoaa meille satoja ja tuhansia luontospektaakkeleita, joista voimme nauttia ja juhlistaa elämää.

Elämäsi naista ei ole olemassa.

Ihmisten tapaaminen Ilmanehtoja sivustolla on erittäin helppoa ja se on samanhenkisten ihmisten kohtaamispaikka, joten sieltä varmaan löytää etsimänsä: jotkut hakevat loppuelämän kumppania tai elämänsä rakkautta, pariskunnat kolmatta osapuolta yhden yön huviin ja jotkut vain haluavat nauttia seksuaalisuudestaan ja olla vapaita ennakkoluuloista ja katsastaa tarjontaa.

Yksi asia on selvä: On olemassa ihmisiä, jotka ovat löytäneet elämänsä rakkauden ja saaneet siihen vastakaikua. Ja he elävät onnellisina yhdessä elämänsä loppuun asti.

Näitä ihmisiä on olemassa, he eivät ole satuhahmoja kuten Cola Colan joulupukki.

Mutta he ovat vähemmistönä ja vaarassa kuolla sukupuuttoon.. Avioerojen lukumäärä maassamme on yksi maailman korkeimmista.

Joten parasta muistaa se ja  iloita kumppanistasi, joka sinulla on tällä hetkellä.

Ja mitä Ilmanehtoja sivuston blogi sitten ehdottaa? Me esittelemme sinulle muutaman romanttisen pakopaikan maassamme, joista et ehkä ole koskaan kuullutkaan, mutta jotka ovat upeita luontokohteita ja joissa ei käy liian paljon turisteja.

Haluan aurinkoa ja lämpöä ja halpoja hintoja!

Haluan aurinkoa ja lämpöä ja halpoja hintoja!

No, mene sitten Espanjaan tai Italiaan tai johonkin muuhun etelä Euroopan maahan. Mutta mieti seuraavaa ideaa: Eikö ole parempi tuntea oma maa ensin ennen kuin tutustuu kaikkiin muihin?

Seuraavaksi joukko kohteita, joihin voit tutustua kumppanisi kanssa.

Bengtskär: Maailman äären majakka.

Ok, kaikki majakat tuntuvat olevan maailman äärissä, mutta tämä tosiaan lunastaa lupauksensa.

25 kilometriä Hangosta lounaaseen Suomenlahden edustalla nousee pohjoismaiden korkein majakka hulppeaan 52 metriin. Majakka on Pohjanmeren itäosissa ja on saaristomme eteläisin asuttu luoto. Lähin kylä, Rosala, sijaitsee 18 kilometriä pohjoiseen Bengtskäriltä.

Voinko vuokrata mökin sieltä? Miltä kuulostaisi romanttinen saunavuoro (ja jos raha ei ole este) ulkoilmassa oleva poreamme?

Varsinkin, jos onnistutte näkemään revontulia kumppanisi kanssa shamppanjaa nauttien ja poreammeen lämpimän veden pitäessä teidän alastomat vartalonne viileydeltä suojattuna.

Rehellisesti, suomalaisena, en keksi mitään romanttisempaa.

Kesäkaudella saariston turistireitti vie sinut alueen kahdelle päänähtävyydelle: Bengtskärin majakalle ja Rosalan Viikinkikeskukseen. Viikinkikeskuksessa vieraiija viedään tuhat vuotta taaksepäin legandaariselle viikinkiajalle. Sille oikealle, ei Netflixin utopialle.

Perinteisten näyttelyiden lisäksi keskuksessa on Viikinkikylä, jossa voit kurkistaa sisälle rekonstruoituihin viikinkitaloihin, sovittaa viikinkisotilaan asua ja kokeilla silloin aikoinaan suosittuja aktiviteetteja.

Päällikön hallissa voit nauttia herkullisesta kalakeitosta kynttilänvalossa.

Bengtskärin majakan huipulta avautuu upea näköala merelle. Alempien kerrosten näyttelyt kertovat majakanpitäjien elämästä, Bengtskärin taistelusta ja saariston luonnosta.

Kahvilassa voit muiden tuotteiden ohella nauttia kupin kahvia, ja rannan kivillä voit ottaa aurinkoa.

Ok, aurinko ei ehkä ole ihan Espanjan tasoa, mutta kyllä me osaamme omaa aurinkoammekin arvostaa.

Voit myös uida etelälahden kirkkaassa vedessä.

Toukokuusta syyskuuhun järjestetään viikonloppuretkiä, jotka suuntautuvat pelkästään Bengtskärille. Voit kokea kevään saapumisen luodolle ja saaristoon, ja tarkkailla, kuinka Bengtskäristä tulee lintujen paratiisi tuhansien haahkojen ja muuttolintujen pesiessä luodolla.

Syksyisin voit seurata muuttolintujen parvia, kun ne palaavat eteläisemmille leveysasteille.

Säästä riippumatta luodon vieraanvaraisuus ja perinteinen kalakeitto lämmittää sydäntäsi.

 järjestettyjen matkojan armoilla

Oikea seikkailu

Kaikki edellä mainittu on osa seikkailua, mutta kontrolloitua sellaista. Olet turistiloukkujen ja järjestettyjen matkojan armoilla.

Kuten tiedät, Suomessa on eniten järviä ja metsiä koko Euroopassa. Ja meillä on jotain, mitä hyvin harvoilla muilla valtioilla on, vaikkakin meille se on itsestäänselvyys.

Meillä on perustuslaillinen oikeus Suomessa ja suomalaisina kulkea koko maan läpi ja kävellä luonnossa ihan minne haluamme.

Miltä kuulostaa seikkailla kumppanisi kanssa täyttä vauhtia kulkevan koiravaljakon vetämänä? Hyppyjä, rinteitä, rotkoja, jäätyneitä järviä.

Kuvittele, että samaan aikaan kun 12 vetokoiraa kiitää maiseman läpi, kuuntelet Impaled Nazareä täysillä.

Tai ehkä musiikkimakuusi sopii paremmin Anssi Kela, kun nautit oluestasi viihtyisässä kodassa.

Hae suojaa

Kuvittele seuraavaa: olet naisen kanssa, jonka olet tavannut Ilmanehtoja sivustolla. Olette molemmat Helsingistä ja olette päättäneet viettää muutaman päivän Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa.

On tieteellisesti todistettu, että näillä kohdin Lappia on Euroopan puhtain ilma. Voitte kävellä huipulta toiselle seuraten yhtä suomen ensimmäisistä vaellusreiteistä ja yöksi voitte valita eri majoitusvaihtoehtoja matkan varrella olevista kylistä.

Turistipalvelut hoitavat laukkunne seuraavalle rastille, joten ne, jotka haluavat, voivat kantaa vain pientä reppua ja nauttia uskomattoman upeista maisemista.

Pimeinä talvi-iltoina revontulet valaisevat taivaan, ja kesällä yötön yö tuudittaa illan miellyttävään tunnelmaan.

On eri asia, jos tämän on jo nähnyt ja kokenut, kokea se uudestaan jonkun kanssa, joka aikaansaa perhosia vatsassa, kumppanin, jonka on löytänyt Ilmanehtoja sivustolta.

Luonto muuttuu kuten mekin, joten on mahdotonta vierailla samassa paikassa kahta kertaa.

Lennot Helsingistä Kittilään kestävät alle kaksi tuntia, ja ne vievät teidät pois kaupungin melusta Euroopan puhtainpaan ilmaan.

Tämä on turistiversio. Mutta on olemassa oleellinen ero turistin ja matkailijan välillä:

Turisti etsii rentoa lomaa ja matkailija etsii seikkailuja.

Ja jokin kertoo, että jos olet Ilmanehtoja sivustolla, seikkailut ovat enemmän sinun alaasi.

Yksi ehdotus: mene metsään kumppanisi kanssa ja nauti niistä kaikista upeista mahdollisuuksista, mitä maallamme on tarjota seikkailuun.

Tehkää päivän retki luontoon tutkimaan kasvustoa ja eläimistöä, kävelkää tuntikausia,  kunnes ette enää uupumukseltanne jaksa enempää.

Ja juuri kun alatte olla huolissanne, löydätte tyhjän retkeilymajan, josta löytyy kaikki tarpeellinen: takka, puita ja kenties edellisiltä seikkailijoilta jääneitä purkki- tai kuivaruokia.

Tietenkin teillä on omat eväät matkassa, ja hyvässä lykyssä matkan varrelta on tarttunut mukaan myös sieniä ja marjoja.

Saavutte illan hämyssä ja haluatte lämmitellä.

Siihen tietenkin on olemassa useita eri tapoja. Eikö niin?

Herää kumppanisi kanssa metsässä

Herää kumppanisi kanssa metsässä.

Yksi romanttisimmista asioista, joita voimme ihmisinä kokea, on herätä kumppanimme kanssa mökistä järven rannalla.

Ihmiset ovat unohtaneet alkukantaiset vaistonsa, joten kun olemme luonnossa, kaukana asutuksesta, jotain herää sisällämme.

Se liittyy siihen tosiasiaan, että olemme olleet sivistyneitä nykymuodossa hyvin vähän aikaa verrattuna tuhansiin ja tuhansiin vuosiin, jolloin ihminen oli metsästäjä-keräilijä.

Joten se on syvällä geeniperimässämme, ja kun palaamme takaisin luontoon, vaikkakin väliaikaisesti, lajimme alkuperäiset ja alkukantaiset tunteet pyrkivät pintaan.

Ja vaisto lisääntyä (tai harrastaa seksiä jonkun kanssa) kasvaa.

Lajien säilyvyyttä säätelevät alkuvaistot ottavat vallan.

Ja on sinun vallassasi käyttää niitä hyödyksi.

Selvää on: jos jokin menee pieleen joissakin näissä kauniissa pakopaikoissa, jotain on vialla muutenkin.

Ehkä on aika palata takaisin Ilmanehtoja sivustolle ja alkaa etsimään ihmisiä, jotka ovat enemmän sinun luonteisiasi. Tai kuka tietää, ehkä joku löytää sinut ensin. Tilastollinen tosiasia on :

Joku etsii sinua juuri tällä hetkellä.

Jakaminen on välittämistä!