Oletko ollut tyhmä? Opi pyytämään anteeksi tehokkaasti

Kirjoittanut vihjeitä

opi-pyytämään-anteeksi

Useat nettiseikkailut alkavat satunnaisella seksillä, kun Suomen suosituimmat miehet ja naiset tapaavat. Monesti treffit kehittyvät pysyviksi, tasapainoisiksi suhteiksi.

Tästä syystä me Ilmanehtoja sivustolla halusimme kirjoittaa pienen oppaan, jonka avulla opit pyytämään anteeksi, kun tulee möhlittyä.

Koska aikaisemmin tai myöhemmin, jotain tulee töpeksittyä aina.

Ihan ensimmäiseksi sinun tulee määritellä, minkälainen on suhteesi siihen ihmiseen, jolta haluat pyytää anteeksi.

Oletteko vielä ystävystymisvaiheessa vai oletteko jo kosketteluetäisyydellä? Onko se yhden yön suhde? Vai jo vakituista seurustelua?

Useat ihmiset, jotka liittyvät Ilmanehtoja sivustolle ilmaiseksi, etsivät satunnaisia suhteita, mutta päätyvät seurustelemaan.

Sen takia on tärkeää miettiä, minkälaisessa suhteessa itse olet.

Ei ole ihan sama pyytää anteeksi henkilöltä, kenen kanssa asut kuin joltakulta, jonka kanssa olet viettänyt kiihkeän yön ja ette tule enää koskaan tapaamaan.

Jokainen tekee virheitä

Jokainen, ilman poikkeuksia! Fakta! Jopa kaikkein älykkäimmät ihmiset tekevät virheitä, vaikka kaikki eivät niitä tunnustakaan. Ylpeys ei ole koskaan hauskaa.

Ja me kaikki tunnemme ainakin yhden ihmisen, joka on omasta mielestään aina oikeassa kaikessa mitä he tekevät tai sanovat, ja jotka virheen tehdessään eivät koskaan myönnä sitä.

He yrittävät aina kääntää asiat omaksi parhaakseen, vaikka joskus hyvin tietävät olevansa väärässä, jopa epäreiluissakin asioissa, kuten vaikka uskottomuudessa.

Se on hyvin turhauttavaa mutta totta, ja ainakin he ovat paljastaneet, minkälainen heidän persoonansa on.

Yksi nopeimmista ja tehokkaimmista tavoista tuntea toinen hyvin, on tarkkailla, kuinka he käyttäytyvät, kun he tekevät virheen.

OK, haluan pyytää anteeksi, mutta en tiedä miten.

Jos huomaat, että olet tehnyt virheen, ja haluat korjata sen, onnittelumme – olet järkevä tyyppi ja otat vastuun teoistasi. Se on paras tapa oppia virheistä ja olla toistamatta niitä.

Ja näin se sitten sujuu.

anteeksi

Miksi haluat pyytää anteeksi?

Kuvittele, että olet etsimässä satunnaista suhdetta Tampereella, Helsingissä tai missä tahansa muussa Suomen kaupungissa.

Sinulla saattaa jopa olla kokonainen maan kattava verkosto jo voimassa olevia hoitosuhteita. Saattaa olla vaikea pysytellä aina oikeissa nimissä..

Miksi pyytää anteeksi?

On tärkeää, että tiedät miksi olet pyytämässä anteeksi. Saattaa kuulostaa itsestäänselvältä, mutta se on kaikkea muuta. On olemassa tuhansia eri tilanteita, joissa emme tiedä, miksi meille ollaan vihaisia.

On ihmisiä, jotka on jätetty ja heillä ei ole pienintäkään ideaa miksi.

Toisaalta tunteemme voivat vääristää ajatuksiamme niin, että voimme olla täysin epätietoisia siitä, mitä tapahtuu.

Siitä syystä on suositeltavaa, että puhut jollekin ulkopuoliselle niistä syistä, mitkä ajavat sinut pyytämään anteeksi. Onko se todella tarpeellista, ja hyvässä lykyssä kaverilta saat neuvoja kuinka edetä.

Pyydä anteeksi vilpittömästi.

Jos et ole oikeasti pahoillasi, toisen on hankalaa hyväksyä anteeksipyytöäsi. He voivat sanoa niin, mutta todellisuudessa he jäävät kantamaan kaunaa. Ja olet ansainnut sen, jos anteeksipyyntösi ei tule sydämestä.

Kyseessä on tyyppiesimerkki peruskoulun pihalta.

Ja jos jo luet tätä artikkelia, olet jo kasvamassa ihmisenä.

Yleensä, varaa anteeksipyyntöön aikaa ja yksityisyyttä, koska joskus sitä seuraava keskustelu saattaa olla monimutkainen, etkä halua, että joku häiritsee teitä.

Älä kierrä kuin kissa kuumaa puuroa.

Jos olet pyytämässä anteeksi, olet jo tunnustanut virheesi, joten turha jäädä kiertelemään. Anteeksipyyntö ilman syyllisyyden tunnustamista on virhe. Toisten syyllistäminen omista teoistasi pitää sinut puolustuskannalla, etkä myönnä tehneesi tyhmästi.

“Jollet olisi tehnyt niin, minun ei nyt tarvitsisi pyytää anteeksi” on yksi huonoimmista anteeksipyynnöistä koskaan.

Toinen klassikko on “Olen pahoillani, mutta en olisi pettänyt sinua jos antaisit mitä tarvitsen.” Pahoittelut menevät tässä tapauksessa surkean anteeksipyytäjän suuntaan.

Lauseet kuten “Olen todella pahoillani” tai “Anna anteeksi” ovat paljon parempia.

elekieli

Elekieli

Tarkkaile elekieltäsi. Usein elekieli on ristiriidassa puheen kanssa.

Otetaan selkeä esimerkki: olet pyytämässä anteeksi mutta samalla yrität varastaa toisen lompakon – kumpikohan toimi kertoo enemmän sinusta? Ei ole ydinfysiikkaa tajuta jutun juoni.

Kun pyydät anteeksi, älä tule ihan iholle, älä nosta leukaasi, röyhistä rintaasi tai yritä olla muuten dominoiva. Äläkä viuhdo käsiäsi agressiivisesti.

Tärkeää: älä koskaan menetä katsekontaktia.

Sinun tulee tietää, kuinka kuunnella.

“Kulta, musta tuntuu et sä et enää kuuntele mua koskaan.”

“Ihan sama, pyttipannua vaikka.”

Yllä oleva vitsi on aika karu esimerkki, mutta todellisuudessa näitä sattuu paljon. Ja anteeksipyyntötilanteessa se on kauheaa.

Anteeksipyyntö ei ole yksinpuhelua. Sinun tulee kuunnella keskustelukumppaniasi. Loukkaamallasi henkilöllä on oikeus tulla kuulluksi myös. Jollet halua kuulla toisen osapuolen mielipidettä, anteeksipyynnöllä ei ole mitään virkaa.

Näytä hyvät aikomuksesi muuttua ja muuttaa asennoitumistasi.

Jopa huonoista teoista saattaa seurata jotain hyvää, jos olet valmis parantamaan tapojasi. Jos pyydät anteeksi, mutta sinulla ei ole aikomustakaan muuttaa käyttäytymistäsi, et ole rehellinen.

Muista, että satunnaisetkaan suhteet eivät oikeuta sinua kohtelemaan ihmisiä satunnaisesti, anteeksipyyntö pitää olla aito tai sen voi jättää sitten tekemättä.

Vahvista sanojasi jollain lisärvolla.

Ei ole olemassa lahjaa, joka korvaisi vilpittömän anteeksipyynnön, joten sinun tulee keskittyä rehellisyyteen. Mutta rehellisyyden kyytipoikana voi aina tarjota jotain hyvitystä.

Kukkapuska on klassinen esimerkki, mutta on olemassa satoja eri asioita ja keinoja, joita voi keksiä itse anteeksipyynnön kyytipojaksi.

Selitä, miksi teit kuten teit.

OK, olet jo pyytänyt anteeksi. Nyt ei olisi pahitteeksi selittää loukkaamallesi ihmiselle, miksi teit kuten teit. Kyseessä ei ole vastuun pakoilu. Jos yrität välttää syyllisyyttä tässä vaiheessa, olet väärässä. Kyse ei ole siitä.

Kyse on selityksen annosta, ei tekosyistä.

tilannetta

Korjaa tilannetta pikku hiljaa.

Kaikki ystävyyssuhteet ja parisuhteet korjataan vilpittömällä anteeksipyynnöllä, ainakin suurin osa.

Eikä anteeksiantoa voi odottaa saavansa heti, jollei kyseessä ole joku ihan pieni juttu. Kun tarpeeksi aikaa kuluu, toinen henkilö alkaa luottamaan sinuun uudestaan, ja suhde korjautuu entiselleen.

Älä pyydä anteeksi, jollet näe syytä siihen.

Mieti tarkkaan, mistä sinua syytetään ja oletko syyllinen. Useimmat ihmiset tietävät, kun he ovat tehneet erehdyksen. Joskus pitää tutkia sielunsa sopukoita tunnistaakseen tilanteen, mutta ei kovin usein. Usein asiat ovat yksinkertaisia. Joten jos olet sitä mieltä, että syy on toisessa tai et ole tehnyt mitään ansaitaksesi paheksuntaa, älä pelkää sanoa sitä.

Entä jos anteeksipyyntö ei toimi

Tämä voi tapahtua kolmesta eri syystä.

  1. Anteeksipyyntö ei ole vilpitön. Kuten olemme selittäneet, jos anteeksipyyntösi ei ole vilpitön, se ei ole vaivan arvoinen.
  2. Anteeksipyyntöäsi ei hyväksytä. Kenties loukkaus on niin suunnaton, että sille ei ole olemassa selitystä.
  3. Anteeksipyydettävä ei tiedä miten suhtautua tilanteeseen. Jotkut ihmiset ovat niin ylpeitä, että he eivät osaa ottaa vastaan vilpitöntä anteeksipyyntöä. Siinä tapauksessa sinun tulee miettiä, haluatko ylipäätään jatkaa suhdetta kyseisen ihmisen kanssa.

Voit aina löytää uusia kumppaneita.

Olet mitä luultavimmin mokannut jonkun sinulle tärkeän ihmisen kanssa, muuten et varmaankaan lukisi tätä. Muista, että jos mikään muu keino ei tepsi, voit aina aloittaa alusta uuden ihmisen kanssa.

Kontaktisivustollamme voit aina löytää satunnaista seksiä muiden mahdollisten suhteiden lisäksi.

Jos olet etsimässä uutta kumppania, tämä on sinun sivusi.
Ilmaiseksi liittyminen on maailman yksinkertaisin juttu!

Jakaminen on välittämistä!